Ölands bästa campingar och stränder

Som fastlänning hade jag inte så bra koll på alla Ölands bästa campingar och stränder tills jag flyttade hit. När jag väl kom hit öppnades mina ögon för de mest fantastiska stränder jag har sett i Sverige och campingar som påminner om lyxresorter. Den stora fördelen med Öland är att det är så enkelt att ta sig runt ön med bil, buss eller cykel. Campingarna ligger tätt och servicen de erbjuder är fantastisk. En av Sveriges mest kända campingar ligger på Öland och jag hade helt missat denna pärla.

Vid den två mil långa sandstranden Böda Sand ligger Böda Camping som är en camping med extra allt. När jag utforskade Böda Sand för första gången var det en fantastisk upplevelse att se en strand med Hawaii-känsla i Sverige. Jag trodde faktiskt inte att vi hade sådana fina stränder på Öland och i Sverige. Bredvid denna strand ligger en av Sveriges absoluta topp-camping som heter Böda Camping och som till och med har en egen tv-serie. Du kan få fler liknande nyheter idag på villanytt.se om roliga resmål i Sverige och världen.

Böda Sand och Camping

Ölands bästa campingar och stränder

Böda Sand är Sveriges längsta sandstrand och erbjuder förutom bad och kristallklart vatten många sporter och aktiviteter. Det här är definitivt en strand som kommer vara packad med människor under sommardagarna och jag förstår varför. Det finns en beach club som ger en skön internationell känsla samt volleyboll och glasskiosk. I sommar ska jag definitivt testa campingen och boka en stuga, för barnfamiljer är det paradiset med många olika pooler, barnklubb och mängder av aktiviteter. Stugorna är riktigt fräscha och lyxiga och mina barndomsminnen från camping behöver en rejäl uppdatering.

Köpingsbaden Camping

I Köpingsvik strax utanför Borgholm ligger en av de mest familjevänliga stränder och campingar jag någonsin sett. Det var fullt med familjer som hade barn i många olika åldrar. Stranden är långgrund och gratis att besöka, men vi tog bilen dit och det kostade en liten peng att parkera den på parkeringsplatsen i anslutning till stranden. På campingen finns flera olika stugor som ska passa alla olika plånböcker vilket är bra för barnfamiljer. Stranden var ren och fin och det är helt klart en strand jag kan rekommendera.