Om Öland, av en fastlänning

Varmt välkomna önskar jag er till min sida om Öland! Syftet med denna sida är att slå ett slag för denna underbara och vackra ö, och att förse er som funderar på att besöka eller till och med flytta till Öland med händig information som då kan vara bra att ha. Jag kommer bland annat ta upp faktorer som restauranger, hur arbetsmarknaden här ser ut, och så vidare. Jag hoppas på så sätt kunna bidra till att göra er vistelse på denna ö till en härlig sådan!

Vem är jag?

Själv är jag en fastlänning, som vi icke-öbor kallas här på Öland, som för en tid sedan slutligen tog mod till mig och tog beslutet att ta mitt pick och pack och flytta till Öland. Jag har tidigare besökt ön vid ett flertal tillfällen, och ända sedan första gången har jag varit förälskad i den och började tidigt fundera på att flytta hit. Att bara packa väskan och flytta för gott är ju dock lättare sagt än gjort, men tillslut samlade jag dock alltså på mig tillräckligt mod för att göra just detta, och det är ett beslut jag inte ångrar för en minut. Jag trivs helt enkelt som fisken i vattnet här, och jag tror att det här kommer att vara mitt hem för resten av mitt liv.

Fördelar med Öland

Vad är det då som gör att jag gillar Öland så mycket? Det finns flera anledningar till detta, och skulle jag nämna allt i detalj hade jag behövt skriva en tjock bok. För att nämna några exempel så kan jag dock börja med att det är en väldigt lugn, fridfull och säker ö där man verkligen kan koppla av och känna sig trygg. Dessutom är naturen här oerhört vacker, och den bjuder på en unik miljö som verkligen känns som en speciell plats på jorden. Dessutom är lokalborna mycket vänliga och varma människor som inte är misstänksamma mot främlingar, utan som snabbt tar upp en i gemenskapen. Dessutom finns här en oerhörd mängd fina sevärdheter, varav Blå Jungfrun nationalpark, Långe Erik och Gråborg endast är några i mängden.