Arbetsmarknaden på Öland

Att bo på en semesterort kan vara en dröm för många. Det händer så mycket hela tiden under den varma årstiden. Nya lokaler som blir lediga och nya affärer som öppnar upp. Men många av dom stängs när sommaren gått mot sitt slut. Att få arbete under sommaren är inte så svårt egentligen för många småbutiker öppnar och behöver säsongsarbetare. Det enda man behöver i stort sett är tid att sätta till arbetet och referenser som visar att du har jobbat med något tidigare. Du har kanske inte hunnit med att ha något riktigt arbete tidigare och tror att allt är kört på grund av det. Nej så är det inte. När man är så pass gammal så att man får lov att ha ett riktigt arbete så har man i regel redan praktiserat på olika ställen. De referenserna kan man använda. 

Så vilka jobb finns det tillgängliga under sommaren?

Arbetsmarknaden på ÖlandJa det finns en hel del faktiskt. Då Öland är en turistö så finns det mycket restauranger som säljer sina specialiteter. Det är allt från bufféer, grillat till fisk. Korvkiosker, salladsbarer och flera fik finns att sätta tänderna i. Det finns gott om pizzerior på Öland. Den ena bättre än den andra. Men det är inte bara mat som existerar och erbjuds på Öland utan här finns det flera olika klädbutiker med. Hårfrisörer finns lite överallt. Så det finns en hel del att välja på under sommarperioden.

Hur är det på höst, vinter och vår?

Allt som skrev här ovanför finns även under de andra årstiderna men i mycket mindre skala. Jobbalternativen är inte så många då utan ska man ha ett fast arbete på Öland under hela året så är det oftast i matbutikerna och restaurangerna som ger en störst chans att ha arbete året runt. Det är stor skillnad när det gäller arbete. Det gäller att inte vara kräsen med andra ord. Man kan ha den turen att man får behålla sitt arbete även efter sommaren. Det gäller naturligtvis dom butiker som har öppet året runt.

Skördefesten

Det är en stor fest som finns på hela Öland. Det är en förlängning på sommaren kan man säga. Eller som en säsongsavslutning för många. Under denna helg som pågår i flera dagar så kan man knyta band med nya människor som kan tänka sig att anställa ny personal kommande år. Skördefesten innebär en säsongsförlängning med möjlighet till extra arbete för många i flera olika branscher.